Curățați resturile înainte de dezinfectare sau sterilizare

January 23, 2021

Curățați resturile înainte de dezinfectare sau sterilizare

Ignorând că sfaturile au dus la unii pacienți care dezvoltă meningită bacteriană, a avertizat CDC.

În ceea ce privește igiena mâinilor, CDC a reiterat faptul că igienizantele pentru mâini pe bază de alcool rămân metoda preferată, cu excepția cazului în care mâinile sunt vizibil murdare sau după îngrijirea pacienților cu sau suspectați de a avea diaree infecțioasă.

Agenția a menționat că și suprafețele din cabinetul medical necesită atenție.

Accentul ar trebui pus pe curățarea și dezinfectarea obiectelor frecvent contaminate, cum ar fi șinele patului și alte suprafețe în imediata apropiere a pacientului, și suprafețele frecvent atinse, cum ar fi clanțele ușii.

Pentru echipamentele medicale, recomandările au fost:

Sterilizarea înainte de utilizare pentru instrumentele chirurgicale și alte instrumente care intră în țesutul steril sau în sistemul vascular. Sterilizarea sau cel puțin dezinfectarea la nivel înalt pentru articole precum endoscoape care intră în contact cu membranele mucoase sau se rup în piele. Curățați resturile înainte de dezinfectare sau sterilizare.

Practicile ar trebui să aibă politici în vigoare pentru a aborda rapid scurgerile de sânge sau alte materiale potențial infecțioase, a adăugat CDC.

Sursa primara

Centre pentru controlul bolilor

Referință sursă: "Ghid pentru prevenirea infecțiilor pentru ambulatoriu: Așteptări minime pentru îngrijirea sigură" CDC 2011.

Această poveste a apărut inițial pe 27 februarie 2019. Ca parte a revistei de la sfârșitul anului a medPage Today a poveștilor de top din 2019, o republicăm împreună cu o actualizare a ceea ce s-a întâmplat de atunci.

WASHINGTON – Închiderea unei facilități din Illinois care sterilizează dispozitivele medicale ar putea crea o situație de lipsă neobișnuită, a avertizat FDA pe 27 februarie.

Operațiunea sterigenică din Willowbrook, Illinois, a fost închisă pe 15 februarie în baza unui ordin de stat referitor la emisiile de oxid de etilenă, un sterilant obișnuit utilizat pentru dezinfectarea dispozitivelor, cum ar fi endoscoapele utilizate în procedurile gastrointestinale. Este, de asemenea, un cancerigen cunoscut. Monitorizarea aerului a detectat niveluri potențial periculoase de oxid de etilenă în afara instalației începând cu primăvara anului 2018. (Compania a negat orice problemă).

"FDA se adresează producătorilor de dispozitive medicale pentru a înțelege care producători sunt afectați de încetarea operațiunilor la această unitate de sterilizare. În acest moment, FDA crede că peste 100 de producători și sute urotrin pastile farmacie de dispozitive pot fi afectați," a declarat agenția într-un comunicat [de când a fost eliminat de pe site-ul FDA].

Acesta a menționat că încă nu se știe că au rezultat lipsuri. Cu toate acestea, închiderea Willowbrook ar putea afecta producătorii de dispozitive în mai multe moduri. De exemplu, a menționat că producătorii de dispozitive acoperite de cereri de aprobare premarket (PMA) care își transferă sterilizarea către un alt furnizor trebuie să depună notificări la FDA. Acest lucru nu este necesar pentru produsele cu autorizație de 510 (k), dar acei producători trebuie să păstreze documentele la dosar pentru a documenta procedurile alternative de sterilizare.

De asemenea, FDA a cerut furnizorilor și utilizatorilor să raporteze orice lipsă pe care o întâmpină ca urmare a închiderii Willowbrook.

WASHINGTON – FDA a emis un ordin care interzice unele utilizări off-label ale cefalosporinelor la bovine, porcine și păsări de curte, pentru a păstra eficacitatea clasei de antibiotice la om.

Ordinul, emis miercuri de Centrul de Medicină Veterinară al FDA, interzice anumite utilizări neaprobate ale cefalosporinelor la bovine, porcine, găini și curcani. Intră în vigoare pe 5 aprilie.

Dacă oamenii sunt expuși excesiv la cefalosporine – utilizate în prezent pentru tratarea pneumoniei umane și a infecțiilor țesuturilor moi, precum și a infecțiilor tractului urinar și a piciorului diabetic – medicamentele pot înceta să fie eficiente, ceea ce ar putea duce la prescrierea de către medici a unor antibiotice mai puțin eficiente sau a celor care au mai multe efecte secundare, a spus FDA într-un comunicat.

La animalele producătoare de alimente, cefalosporinele sunt utilizate pentru tratarea bolilor respiratorii la bovine, porcine, ovine și caprine; "putrezirea piciorului" la bovine; moarte precoce asociată cu infecții cu Escherichia coli la puii de o zi; și anumite infecții la vacile de lapte care alăptează.

Ordinul FDA interzice utilizarea cefalosporinelor la animale la niveluri de doză neaprobate, frecvențe, durate sau căi de administrare; interzice cefalosporinele destinate uzului uman la animale; interzice utilizarea cefalosporinelor la animalele de companie; interzice injectarea antibioticului în ouăle de pui; și interzice utilizarea cefalosporinelor la animalele producătoare de alimente pentru a preveni mai degrabă boala decât pentru a o trata.

Cefalosporinele pot fi folosite în continuare la rațe și iepuri.

FDA a emis un ordin similar în 2008, dar apoi l-a revocat ca răspuns la îngrijorarea că ordinul era prea larg și ar putea afecta negativ sănătatea animalelor. Noul anunț reflectă comentariile publice primite de atunci și conține mai multe excepții de la interdicție decât a făcut ordinul din 2008, potrivit unei fișe tehnice a Centrului pentru Medicină Veterinară al agenției.

FDA va accepta comentariile publice asupra comenzii din 6 ianuarie până în 6 martie și le va lua în considerare înainte de implementarea comenzii.

Respiratoarele N95 care au fost supuse iradierii gamma pentru a le steriliza au reușit încă să treacă testul de potrivire, dar eficiența filtrării lor părea să se degradeze, a constatat un studiu de laborator.

Nouă din nouă măști testate și iradiate au trecut testul de potrivire calitativă atunci când au fost îmbrăcate corect, deși toate au raportat o degradare semnificativă a eficienței filtrării sau capacității de a filtra particulele, a raportat Avilash Cramer, MS, al Diviziei de Științe și Tehnologie a Sănătății Harvard-MIT în Boston și colegii săi, scriind într-o scrisoare de cercetare în JAMA Network Open.

"Aceste constatări sugerează că un test de potrivire calitativ singur nu este în măsură să evalueze pe deplin integritatea măștii și că la dozele necesare sterilizării, radiațiile gamma degradează eficiența filtrării măștilor N95," ei au scris.

Având în vedere deficitul de echipamente de protecție individuală (EIP) pentru profesioniștii din domeniul sănătății în timpul pandemiei COVID-19, instituțiile de asistență medicală au fost forțate să refolosească măștile și să le sterilizeze folosind o varietate de metode.

Liniile directoare ale Societății de Boli Infecțioase din America și Societății pentru Epidemiologia Sanitară a Americii au afirmat că aparatele de respirat N95 re-sterilizate au fost mai bune decât măștile chirurgicale pentru procedurile generatoare de aerosoli la pacienții cu COVID-19, când nu existau măști N95 proaspete disponibile.

Cercetările anterioare au constatat că măștile N95 își păstrau integritatea și eficacitatea structurală după trei cicluri de sterilizare. După cum a raportat anterior MedPage Today, CDC nu a aprobat nicio metodă de decontaminare, deși agenția a remarcat că iradierea ultravioletă germicidă, peroxidul de hidrogen vaporizat și căldura umedă au avut cea mai mare promisiune.

Cramer și colegii au remarcat "avantaje logistice" de iradiere gamma față de alte metode de sterilizare, menționând totodată îngrijorarea că radiațiile ionizante ar putea reduce eficiența filtrării prin perturbarea "distribuția sarcinii electrostatice în materialul electret al măștii."

Cercetătorii au examinat câte trei măști 3M 8210, 1805 și 9105 care primesc doze diferite de iradiere, împreună cu o mască de control care nu a primit radiații. Au fost testate trei dimensiuni diferite de particule (1 μm, 0,5 μm și 0,3 μm), iar eficiența filtrării cu o singură trecere a fost măsurată folosind un contor optic de particule, au scris autorii. Nu este surprinzător că eficiența filtrării a fost mai mare pentru particulele mai mari. Fit-ul a fost determinat folosind administrarea securității și sănătății la locul de muncă Gerson Qualitative Fit Test 50.

În timp ce autorii au observat o degradare semnificativă statistic a eficienței filtrării pentru toate măștile tratate, ei nu au găsit nici o diferență în eficiența filtrării pe baza nivelurilor de radiații.

Cu toate acestea, au adăugat cercetătorii, testul pe care l-au efectuat pentru a evalua eficiența filtrării nu este aprobat de Institutul Național pentru Sănătate și Securitate în Muncă, iar numărul și tipul de măști studiate au fost limitate de lipsa actuală de aprovizionare.

Ultima actualizare 26 mai 2020

Molly Walker este editor asociat, care acoperă bolile infecțioase pentru MedPage Today. Are o pasiune pentru dovezi, date și sănătate publică. Urma

Dezvăluiri

Autorii nu au dezvăluit niciun conflict de interese.

Sursa primara

Rețea JAMA deschisă

Referință sursă: Cramer A și colab "Evaluarea testului de potrivire calitativă și a eficienței cantitative a filtrării cu o singură trecere a măștilor de unică folosință N95 după iradiere gamma" JAMA Netw Open 2020; DOI: 10.1001 / jamanetworkopen.2020.9961.

Rata unor infecții asociate asistenței medicale a scăzut când Spitalul Royal Victoria din Montreal al Universității McGill s-a mutat într-o unitate nouă, în care toți pacienții aveau camere private, au raportat cercetătorii de acolo.

În cele 36 de luni care au urmat mutării spitalului, a existat o reducere susținută a ratelor infecției cu enterococ rezistent la vancomicină nosocomială (VRE) comparativ cu cele 27 de luni anterioare, au raportat Todd C. Lee, MD și colegii de la McGill.

Dar, în timp ce au existat reduceri susținute ale ratelor de colonizare a VRE și a colonizării Staphylococcus aureus rezistente la meticilină (MRSA), nu a existat nicio modificare a ratelor de infecție pentru MRSA sau Clostridioides (fostul Clostridium) difficile, au scris autorii în JAMA Internal Medicine.

Ei au menționat că o strategie propusă a fost reducerea transmiterii organismelor multirezistente și a infecțiilor asociate asistenței medicale. Într-adevăr, au adăugat că, începând din 2016, The Facility Guidelines Institute, care elaborează linii directoare pentru proiectarea și construirea de noi unități de asistență medicală, recomandă acum construirea tuturor camerelor de spital cu un singur pat, cu acuitate scăzută.

Cu toate acestea, au citat "conflictuale" asocieri între "proiectarea arhitecturală a spitalului" și prevenirea colonizării organismelor multirezistente și a infecțiilor asociate asistenței medicale.

Un editorial însoțitor de D. Kirk Hamilton, dr., Din Texas A&Universitatea M din College Station, a menționat că o varietate de factori au contribuit la spitalele mai noi, inclusiv camere private, cum ar fi problemele legate de confidențialitate, o modalitate de a crește veniturile și "evitarea reglementărilor guvernamentale, care interziceau rambursarea unei singure camere dacă existau camere duble în unitate."